Kuidas valida endale spordikella või aktiivsusmonitori?

Pole kahtlustki, et spordikellad ja aktiivsusmonitorid on tegemas endiselt väga suurt populaarsuse kasvu. Spordikell või aktiivsusmonitor aitavad kaasa spordi tegemisele, tervisliku eluviisi edendamisele ning oma tervise detailsemale jälgimisele.

Võimalik on valida kümnete ja sadade erinevate tootjate seast ning sageli võib õige aktiivsusmonitori valik osutuda üsnagi suureks peavaluks.

Kergendamaks valiku langetamist oleme välja toonud Teile järgmised punktid mille abil saate vähendada ajakulu sobivaima mudeli leidmiseks.

 

Miks osta aktiivsusmonitor või spordikell?

Aktiivsusmonitor sobib suurepäraselt inimesele, kes tahab jälgida oma tervist ning olla kursis erinevate detailidega mis sellega kaasas käivad – igapäevased läbitud sammud, kulutatud kalorid, korrused, pulss, teekond ja unegraafik on detailid, mida on võimalik aktiivsusmonitoride abil jälgida.

Spordikella eesmärgiks on muuta sind aktiivsemaks läbi nädalaste või igapäevaste eesmärkide püstitamise. Võimalik on oma tulemusi ja saavutusi võrrelda tuttavatega ning korraldada võistluseid.

Osad seadmed tuletavad ka meelde kui oled liiga pikalt ühe koha peale paigale jäänud.

Lisaks liikumise jälgimisele aitab aktiivsusmonitor jälgida und ja une kvaliteeti. Aktiivsusmonitori statistika annab aimu sellest, missugune on sinu une kvaliteet ja kas seda peaks püüdma parandada.

Osadel aktiivsusmonitoridel on ka pulsi jälgimise võimalus.

Disain

Tuleb silmas pidada, et osade kellade rihmad ei ole vahetatavad ning seetõttu tuleks endale eelnevalt ka selgeks teha mis värv oleks kõige meelepärasem.

Muidugi on ka aktiivsusmonitore millel on rihmad vahetatad niiet kui soovite proovida uut värvi siis alati on võimalik soetada ka endale varurihm kui toote funktsioonid vahetust võimaldavad.

Ühilduvus

Selleks, et kell ka treeningtulemused Teie telefoni jõuaks tuleb kindlasti veenduda, et toode ühilduks ka vastava seadmega. Selles saate 100% veenduda kui esitate eelnevalt päringu meie klienditeenindusse või siis sirvite toote kohta infot läbi interneti.

Samuti soovitame tutvuda eelnevalt tootele haakuva rakenduse ning selle võimalustega. Rakendusse salvestub kogu Teie treeningtegevus mille abil saate analüüsida enda arengut ning samuti ka jälgida kuidas töötab Teie süda erinevate koormuste puhul.

Vee – ja tolmukindlus

Siinkohal tuleb eelnevalt läbi mõelda millises keskonnas hakkate antud toodet kasutama.

Juhul kui soovite monitoriga käia ujumas siis tuleb kindlasti veenduda, et toode oleks täielikult veekindel.

Vee- ja tolmukindlust märgib kellale lisatud IP ja sellele järgnevad 2 numbrit.

Esimene number tähistab kaitset tolmu vastu ning sellele järgnev number veekindlust.

Tolmukaitset mõõdetakse skaalal 0-6 st. 0 on ilma igasuguse tolmukaitseta ning 6 täieliku kaitsega tolmu vastu.

Veekindlust mõõdetakse skaalal 0-8 st. 0 on ilma igasuguse kaitseta vee vastu ning 8 täielikult veekindel.

 

Rakendus

Aktiivsusmonitoride kasutamine ja enda progressi jälgimine on mugav tänu sellega haakuvale rakendusele. Rakenduse saab alla tõmmata nii mobiili, tahvel- kui ka lauaarvutisse. Rakendus on koht, kuhu kõik sinu tulemused kogutakse. Kuna kogu informatsioon on ühes kohas koos, saab kergesti enda arengut analüüsida. Lisaks saab võrrelda erinevate trennide südametegevust ja vaadata, kas ja kuidas tulemused paranevad.

Osaliselt refereeritud artikkel pärineb veebikeskkonnast www.reset.ee